söndag 7 november 2010

Irena Peric - Modedesign på designskolor utomlands

Här har många av världens kända kreatörer studerat. Modeoraklet Tom Ford, konstnären Nicky Hoberman, designern Erin Fetherston och fotografen Bennu Gerede är några av de många framgångsrika studenter som utbildat sig på Parsons Paris.

Paris

Låt Renässans, Klassism och Art Noveau göra piruetter i din lärobok. Paris är en stad där alla gator, byggnader och fontäner berättar sin egen fantastiska historia. Konsten på Musée des Arts Décoratifs, Pompidou Center och Louvren är lika oändlig som alla dess prång och trappor. Som kontrast finner du Europas mest avantgardistiska konstgallerier i stadsdelen Marais.
På Champs Elysées hittar du världens alla ledande kläddesigners. Exklusiva kläder, väskor och smycken glimrar, glittrar och förför i butik efter butik,, våning efter våning.

Designskolan Parsons Paris

Parsons Paris grundades redan 1921 som ett komplement till Parsons New York. Redan då hittade ett antal svenskar hit för att få en prestigefull designutbildning med internationella förtecken. Miljön är fortfarande unik och attraherar varje år talangfulla studenter från mer än 40 olika länder. Lärarna är alla kända i branschen och har en fantastisk förmåga att inspirera och utmana. Allt i enlighet med skolans mission: Att förvandla talangfulla studenter till mycket framgångrika designers, konstnärer och affärsmän.